Inspirace na polévky ideálních na zimu – 1. díl

Zkoušela jste dát do polévky místo nudlí jiné těstoviny nebo třeba řepu? Dělala jste někdy celerovou polévku? Nebo polévku na asijský způsob? Pokud jsou vaše odpovědi, že ne, není nic jednoduššího, než si tyto chutné polévky s námi uvařit. Překvapí vás svou dokonalou chutí, která jistě vaše chuťové pohárky naplní touhou tyto netradiční polévky vařit znovu a znovu..

V hlavní roli celer

Celerová polévka nebo spíše krém, chcete-li, je úžasná svou chutí, ale i bezchybným vzhledem. Polévka má navíc skvělou oříškovou chuť, což je pro vaše mlsné jazýčky jako med. Celerová polévka je v moderním vaření top záležitostí.

Co na ní budete potřebovat?

  • 600 gramů celeru (bulvy)
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • 750 ml jakéhokoliv vývaru
  • 50 gramů lískových oříšků
  • šťávu z půl vymačkaného citronu
  • řepkový olej, sůl, červený pepř, hrst listové petržele

Postup:

Celerovou bulvu je potřeba oloupat a nakrájet na malé kostičky. Bílý skvost polévky docílíte tím, že celerové kousíčky uvaříte ve smetaně zvlášť, až posléze rozředíte zbytkem vývaru. Jinak vývar postavte na plotnu a přiveďte k varu, pokud jste si ho připravovali čerstvý, tak nemusíte. Když nechcete celer vařit ve smetaně, přidejte ho do vývaru a vařte asi 20 minut, aby změkl. Potom ho v polévce rozmixujte a přilijte smetanu, teplotu ztlumte a vařte asi 10 minut.

Nasucho opražte oříšky, a když začnou praskat slupičky, přendejte je do utěrky. Oloupejte je a nasekejte. Na pánvi rozehřejte olej a krátce orestujte listovou petržel a následně i oříšky, vše pak servírujte společně s polévkou. Oříšky opražením uvolní svou vůni, což okamžitě poznáte na chuti. Je daleko intenzivnější a velice příjemná.

Jemná polévka a na skus oříšky – to je báječná kombinace. Lehce štiplavou chuť dodáte červený pepřem. Polévka je krásná také na oko, radost pohledět. Petrželka a oříšky na vrchu polévky vytvoří elegantní vzhled.

Štítky: , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares