Inspirace na polévky ideálních na zimu – 2. díl

Ve druhém díle si uvaříme asijskou polévku a polévku s tortellinami. Obě jsou lahodné a dokážou vás naladit na tu správnou notu. Polévka ke snídani příjemně prohřeje žaludek a vy nemáte brzo hlad. S dobrým základem si můžete dovolit vynechat i svačinu a dát si až oběd. Pojďme na ně!

Polévka na asijský způsob

  • 1 litr vody
  • 200 gramů asijských nudlí
  • 1 – 2 kuřecí skelety podle velikosti, můžete i kuřecí prsíčka
  • ½ lžíce ústřičné omáčky
  • 2 mrkve
  • svazeček jarní cibulky
  • 1 chilli paprička
  • 2 ks anýzu
  • 1 celá skořice
  • černý sezam
  • šťáva z limetky
  • sůl

Postup:

Nudle vložte do hlubší misky, zalijte vroucí vodou, přiklopte a po chvíli promíchejte, ať se neslepí. Houby uvařte v hrnci s vodou, asi 10 min do změknutí a sceďte. Kuřecí skelety ponořte do hrnce s litrem vody společně s mrkví, jarní cibulkou a se zbytkem ingrediencí (mimo limetky a sezamu) a vařte. Do misek rozdělte nudle, houby a obrané kuřecí maso z koster (dá se i orestovat). Pokud je ho málo, přikrájejte povařené maso z kuřecích prsou. Zalijte horkým vývarem, posypte sezamem a zakápněte limetkou.

Fazolová polévka s tortellinami

  • 1,5 l vašeho oblíbeného vývaru
  • 150 gramů bílých fazolí
  • 1 lžička majoránky
  • 200 gramů slaniny
  • 200 gramů tortellin
  • pár růžičkových kapustiček
  • parmazán
  • drcený červený pepř

Postup:

Uvařte silný vývar obvyklým způsobem. Fazole by měly být předem namočené a nabobtnalé, aby se s nimi dalo pracovat dál. Dejte je vařit zvlášť společně s majoránkou do změknutí, pak je sceďte a dejte stranou. Slaninu rozprostřete na plech a upečte v troubě do zlatova.

Hrnec, kde jste vařila fazole vypláchněte, dejte čistou novou vodu a uvařte tortellini. Kapustičky stačí vložit do vývaru a krátce povařit asi 5 minut. Da talířů nandejte tortellini, fazole a slaninu. Zalijte horkým vývarem s kapustičkami. Posypte nastrouhaným parmazánem a dochuťte troškou pepře.

Štítky: , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares