Ve druhém díle si uvaříme asijskou polévku a polévku s tortellinami. Obě jsou lahodné a dokážou vás naladit na tu správnou notu. Polévka ke snídani příjemně prohřeje žaludek a vy nemáte brzo hlad. S dobrým základem si můžete dovolit vynechat i svačinu a dát si až oběd. Pojďme na ně!
Polévka na asijský způsob
- 1 litr vody
- 200 gramů asijských nudlí
- 1 – 2 kuřecí skelety podle velikosti, můžete i kuřecí prsíčka
- ½ lžíce ústřičné omáčky
- 2 mrkve
- svazeček jarní cibulky
- 1 chilli paprička
- 2 ks anýzu
- 1 celá skořice
- černý sezam
- šťáva z limetky
- sůl
Postup:
Nudle vložte do hlubší misky, zalijte vroucí vodou, přiklopte a po chvíli promíchejte, ať se neslepí. Houby uvařte v hrnci s vodou, asi 10 min do změknutí a sceďte. Kuřecí skelety ponořte do hrnce s litrem vody společně s mrkví, jarní cibulkou a se zbytkem ingrediencí (mimo limetky a sezamu) a vařte. Do misek rozdělte nudle, houby a obrané kuřecí maso z koster (dá se i orestovat). Pokud je ho málo, přikrájejte povařené maso z kuřecích prsou. Zalijte horkým vývarem, posypte sezamem a zakápněte limetkou.

Fazolová polévka s tortellinami
- 1,5 l vašeho oblíbeného vývaru
- 150 gramů bílých fazolí
- 1 lžička majoránky
- 200 gramů slaniny
- 200 gramů tortellin
- pár růžičkových kapustiček
- parmazán
- drcený červený pepř
Postup:
Uvařte silný vývar obvyklým způsobem. Fazole by měly být předem namočené a nabobtnalé, aby se s nimi dalo pracovat dál. Dejte je vařit zvlášť společně s majoránkou do změknutí, pak je sceďte a dejte stranou. Slaninu rozprostřete na plech a upečte v troubě do zlatova.
Hrnec, kde jste vařila fazole vypláchněte, dejte čistou novou vodu a uvařte tortellini. Kapustičky stačí vložit do vývaru a krátce povařit asi 5 minut. Da talířů nandejte tortellini, fazole a slaninu. Zalijte horkým vývarem s kapustičkami. Posypte nastrouhaným parmazánem a dochuťte troškou pepře.