Jak se zavděčit jídlem celé rodině? Je to těžké, ale není to nemožné

Je hrozně těžké, každý den vymýšlet, co budeme vařit. A ruku na srdce, hospodyňky, mít doma malého prcka, starší dítě a manžela, je rychlejší uvařit jedno jídlo. My vám přinášíme tipy na recepty, které si zamiluje celá rodina. Navíc je v nich ukrytá mrkev, která je super potravinou na oči.

Hovězí krky na zelenině

Ač se s hovězím masem vaří poměrně často, ne každý zná hovězí krky. Je to „obíračka“, ale masíčko z něj si děti velice oblíbí. Je křehké, měkké a libovoučké. Připravme si z nich hovězí na zelenině, je to jednoduché a zdravé. Množství záleží na vás, krků si raději kupte více, zbytek jsou kosti. Dále mrkev, celer a petržel, mrkev by měla převládat.

Postup je snadný, maso se uvaří v hrnci s vodou společně s oloupanou kořenovou zeleninou. Na mírném plameni vařte cca 2 hodiny. Potom maso vyjměte a oberte. Omáčku rozmixujte a dochuťte solí a pepřem. Variací je nesčetně, ke kořenové zelenině se bude hodit i bobkový list a nové koření, to můžete přidat do hrnce s vodou. Kuličky a listy před mixováním vyndejte. Vhodná příloha je brambor.

Kuřecí stehýnka na mrkvi se solí a bramborem

Pro větší děti a dospěláky lze dochutit např. grilovacím kořením. Dno zapékací mísy vymažte tukem a vložte na větší kusy krájenou mrkev. Na ní dejte kuřecí stehna, osolte a nechte zapékat do zezlátnutí. Podlijte občas vodou. Ideální přílohou jsou brambory ve slupce.

Dezert po obědě – domácí pribiňáček

Jeden tučný tvaroh smíchejte s jednou smetanou ke šlehání a jednou lžící moučkového cukru. Dostupné všem a tak dobré. Smetana se pouze vyšlehá, přidá se tvaroh a osladí. Nandáte do mističek a necháte v lednici vychladit. Po takovém dezertu se jenom zapráší. Nyní už víte, jak na malé strávníky. Vaření je radost, jen je potřeba mít chuť, se do toho pustit a zkoušet i jiné recepty.

Štítky: ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares