Potraviny s omlazujícím efektem pro pokožku – 1. díl

Stárnutí je fyziologický proces, který nemine nikoho z nás. Dost často jsou to právě ženy, které se hůře smiřují s tím, že se jim dělají vrásky. Plno z nich tak automaticky sahá po různých kosmetických přípravcích, ale někdy stačí mnohem jednodušší způsob. Zkuste výčet těchto superpotravin proti stárnutí kůže a uvidíte, že zanedlouho se dočkáte kýžených výsledků.

Granátová jablka

Obsahují v sobě vitamíny, zejména A a C, což jsou známé vitamíny proti stárnutí. Červená semínka podobná malým perličkám jsou zdravá na srdce, ale pomáhají taktéž předcházet vzniku vrásek. Omlazují pokožku a nádherně jí vyživují.

Podporují obnovu buněk a pomáhají léčit rány. Vlastní také protizánětlivé vlastnosti chránící pokožku před kožními chorobami (lupénka, růžovka, akné). Džus, extrakt a olej z tohoto ovoce má ochranný účinek proti poškození UVB a zabraňuje vzniku slunečních skvrn a dlouhodobému poškození kůže.

Losos

Dalo by se ho nazvat mozkovou potravinou. Je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, které příznivě působí na pokožku. Díky nim je kůže optimálně hydratovaná a posílená. Losos zlepšuje produkci kolagenu, což ve výsledku znamená i pružnější pokožku. Díky podílu výživných složek v lososu nehrozí pokožce vysoušení a šupinatý vzhled. Suchá pokožka oslabuje buňky a přispívá ke stárnutí.

Mrkev

Vitamín A, který se mimo mrkve nachází i v celeru, sladkých bramborách a špenátu, posiluje pokožku a dodává jí mladistvější vzhled. Je v beta-karotenu, který lze nejlépe získat z červeného, žlutého a oranžového ovoce včetně zeleniny. Mrkev je dobrým zdrojem beta-karotenu a pomáhá při regeneraci kožních buněk.

Je také skvělým zdrojem vlákniny, která je vhodná pro pravidelnou činnost vašich střev. Zdravé fungování střev má obrovský vliv na vaši pokožku – pokud vaše střeva nefungují efektivně, pak vaše kůže trpí.

Štítky: , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares