Lehké jako pírko a tenké jako pergamenový papír, i takové palačinky si s námi lze připravit! Dnes si je představíme ve 3 různých variantách a věřte tomu, že už teď se vám na ně budou sbíhat sliny..
Těsto na palačinky zná téměř každý i z hlavy, ale s náplněmi je to horší. Zde máte inspirace, jak váš stůl obohatit.
Víkendová rána – rychlá dobrůtka nejen pro děti, smlsnou si i dospělí
Kokosové těsto plus jahodová náplň
- 160 gramů kokosové mouky
- 2 vejce
- 250 ml kokosového mléka
- olej na smažení
- kompotované jahody
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce balzamikového octa
Do misky vysypte kokosovou mouku a pomalu do ní vmíchejte kokosové mléko a vejce. Prošlehejte a pokud je těsto moc husté, nalijte ještě trochu mléka. Na oleji usmažte palačinky. Z jahod slijte šťávu, přidejte vanilkový cukr a balzamikový ocet, chvíli povařte a palačinky naplňte. Na smotanou palačinku můžete dát pár lžic zakysané smetany nebo vaší oblíbenou zmrzlinu.

Kakaové těsto plus pomeranč
- 150 gramů hladké mouky
- ½ lžíce kakaového prášku
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového cukru
- špetka soli
- ½ lžička nastrouhané pomerančové kůry
- olej na smažení
- 100 gramů cukru
- troška mleté skořice
- 200 ml pomerančového džusu nebo šťávy z vymačkaných pomerančů
- pomeranče na ozdobu
Nejprve zašlehejte vejce s mlékem, pak přidejte cukr a pomerančovou kůru. Dále mouku se špetkou soli a kakao. Smažte tenké palačinky. V pánvi rozpusťte cukr a vytvořte z něj karamelizující hmotu. Vlijte pomerančovou šťávu a nechte probublat. Následně už jen vsypte skořici. Jako ozdobu použijte pomeranč.
Tvarohové těsto plus maliny
- 1 šálek hladké mouky
- 1 šálek mléka
- 2 vejce
- trochu cukru
- špetka soli
- olej na smažení
- 400 gramů měkkého tvarohu
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 300 gramů malin
Vyšlehejte mléko s vejci a přisypte mouku, dobře propracujte, aby v těstě nebyly hrudky a smažte na oleji dozlatova. Náplň je snadná, stačí vše spojit do tvarohu a je hotovo.