Palačinky na x způsobů

Lehké jako pírko a tenké jako pergamenový papír, i takové palačinky si s námi lze připravit! Dnes si je představíme ve 3 různých variantách a věřte tomu, že už teď se vám na ně budou sbíhat sliny..

Těsto na palačinky zná téměř každý i z hlavy, ale s náplněmi je to horší. Zde máte inspirace, jak váš stůl obohatit.

Víkendová rána – rychlá dobrůtka nejen pro děti, smlsnou si i dospělí

Kokosové těsto plus jahodová náplň

  • 160 gramů kokosové mouky
  • 2 vejce
  • 250 ml kokosového mléka
  • olej na smažení
  • kompotované jahody
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce balzamikového octa

Do misky vysypte kokosovou mouku a pomalu do ní vmíchejte kokosové mléko a vejce. Prošlehejte a pokud je těsto moc husté, nalijte ještě trochu mléka. Na oleji usmažte palačinky. Z jahod slijte šťávu, přidejte vanilkový cukr a balzamikový ocet, chvíli povařte a palačinky naplňte. Na smotanou palačinku můžete dát pár lžic zakysané smetany nebo vaší oblíbenou zmrzlinu.

Kakaové těsto plus pomeranč

  • 150 gramů hladké mouky
  • ½ lžíce kakaového prášku
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • špetka soli
  • ½ lžička nastrouhané pomerančové kůry
  • olej na smažení
  • 100 gramů cukru
  • troška mleté skořice
  • 200 ml pomerančového džusu nebo šťávy z vymačkaných pomerančů
  • pomeranče na ozdobu

Nejprve zašlehejte vejce s mlékem, pak přidejte cukr a pomerančovou kůru. Dále mouku se špetkou soli a kakao. Smažte tenké palačinky. V pánvi rozpusťte cukr a vytvořte z něj karamelizující hmotu. Vlijte pomerančovou šťávu a nechte probublat. Následně už jen vsypte skořici. Jako ozdobu použijte pomeranč.

Tvarohové těsto plus maliny

  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek mléka
  • 2 vejce
  • trochu cukru
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • 400 gramů měkkého tvarohu
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 300 gramů malin

Vyšlehejte mléko s vejci a přisypte mouku, dobře propracujte, aby v těstě nebyly hrudky a smažte na oleji dozlatova. Náplň je snadná, stačí vše spojit do tvarohu a je hotovo.

Štítky: , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares