Potraviny bohaté na vlákninu, které by neměly v dětském jídelníčku chybět

Výhody potravin s vysokým obsahem vlákniny pro děti a dospívající jsou četné. Dietní vláknina je druh jedlého sacharidu, který není snadno stravitelný, ačkoli poskytuje několik zdravotních výhod. V rostlinné stravě se běžně vyskytují dva typy vlákniny – rozpustná a nerozpustná.

Cereálie s vysokým obsahem vlákniny

Cereálie s vysokým obsahem vlákniny obsahují pšeničné otruby a další zdroje vlákniny, jako je psyllium. Otruby jsou nezbytnou součástí celozrnných výrobků, které poskytují vysoké množství vlákniny, vitamínů B, železa, mědi, zinku, hořčíku, antioxidantů a fytochemikálií. Pozorně si přečtěte nutriční štítek.

Ovesné vločky

Ovesné vločky se vyrábí zpracováním přírodních ovesných zrn, aby se vyrobily jiné formy ovesných vloček. Preferujte ovesnou kaši vyrobenou z celého zrna, která obsahuje slupku. Je dobrým zdrojem rozpustné vlákniny, beta-glukanu, poskytuje 4 g na šálek vařené a základní mikroživiny, jako je vitamín E, vápník, hořčík a zinek, které podporují zdraví a pomáhají řídit váhu.

Fazole

Fazole jsou semena luštěnin, která jsou bohatá na bílkoviny, vlákninu, 16 g vlákniny na každých 100 g a základní živiny, jako je lysin, folát, železo a zinek. Krmte své dítě širokou škálou fazolí, abyste získali sortiment vlákniny a živin. Několik fazolových receptů pro děti zahrnuje fazolovou polévku, fazolový guláš, fazolový salát, fazolové kari, omáčky/dipy atd.

Hrušky

Čerstvá hruška se slupkou je dobrým zdrojem vlákniny, střední velikost balení 5,5 g vlákniny a draslíku a bioaktivní sloučeniny, jako jsou flavonoidy a antokyany, které podporují zdraví.

Jablka

Jablka se slupkou jsou dobrým zdrojem rozpustné i nerozpustné vlákniny, vitamínu C a fytochemikálií, které podporují celkové zdraví. Malé jablko má asi 3,6 g vlákniny a každé dítě miluje křupavost a chuť jablka.

Bobule

Bobule, jako jsou maliny, ostružiny, brusinky atd., jsou barevné ovoce, které dodává chuť, barvu a výživu jídelníčku vašeho dítěte. Ať už jsou konzumovány čerstvé, mražené nebo konzervované, poskytují značné množství vlákniny, poskytují 4 g vlákniny na půl šálku a vitaminy C a E, selen a zdravé fytochemikálie.

Štítky:

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares