Naučit se dělat pusinky, je tak snadné! Navíc je to velmi rychlý dezert, který nikdo neodmítne. Zamilují si ho zvláště děti a věřte tomu nebo ne, nevydrží u vás déle, než do druhého dne…
Jednoduchost vítězí nad komplikovaností
Pusinky jsou univerzální sladkostí, která se skládá pouze z bílků a cukru. Tyto krémové pusinky rozplývající se na jazyku jsou známé především z cukráren a nejrůznějších kaváren. Jsou také neuvěřitelně rychlé, přesto velmi chutné a nádherné na oko.
Nač hledat složité recepty, když pusinky jsou hned k dispozici. Vajíčka a cukr má doma každý. Když do nich dáte i kokos a mandle, máte hotové makronky. S jednotlivými surovinami se dá čarovat.

Pusinky slouží i jako dekorace k ostatním zákuskům
Pusinka je krásná, když se přidá k jiným dezertům, jako jsou třeba košíčky. Fantazii se meze nekladou. Rozdrobené mohou být nasypány na dno skleničky, kam přidáte čerstvé ovoce a vyšlehanou smetanu – najdete pod názvem “skotská mlha”.
Jinak jsou součástí skotské kultury. Stačí vejít do nějaké skotské pekárny a spatříte je na vlastní oči. Možnosti jsou nepřeberné. Pusinkami můžete poklást i stočenou roládu a dozdobit jí mátou.
Nebeské pusinky: složení
- 4 bílky (bez stop žloutku) při pokojové teplotě
- 1 šálek (225 g) cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Instrukce:
Předehřejte troubu na 225 ° F (110 ° C). Do čisté, suché a nemastné mísy dejte vaječné bílky. Začněte šlehat vysokou rychlostí, dokud se nevytvoří měkké vrcholky, potom pomalu začněte přidávat cukr po 2 lžících najednou, aby se cukr dobře rozpustil.
Pokračujte ve šlehání, dokud není použit veškerý cukr. Přestaňte šlehat, když se vytvoří tuhý sníh s lesklými kopečky. Přidejte vanilku a dobře promíchejte.
Lžící naberte směs a tu přendejte na pečicí papír a plech. Když jsou hotové můžete jednotlivé kousky slepovat krémem.