Děti milují čokoládu, tak proč si jí nedopřát v hrnečku? Společně s dalšími lahodnými ingrediencemi, bude chutnat přímo výtečně! Je vyrobena z kokosového mléka a dalších zdravých surovin.
Pokud toužíte po sladkém, ale současně i po něčem, co není tak kalorické, jako třeba kupované dorty, přikloňte se k naší lehké nadýchané pěně!
Kdo nemá rád čokoládovou příchuť?
Moc rukou by nahoře nebylo, kdybychom se měli hlásit, přiznejme si to! Pravděpodobně jsou na světě i lidé, kteří jsou čokoládou doslova posedlí. Připravte si s námi oblíbenou čokoládovou pochoutku, nemusíte se vůbec cítit provinile.
Super krémová pěna rozplývající se v ústech: jak toho docílit?
Jedině pořádným našleháním a kvalitním kokosovým mlékem, ale také vychlazením. Je tedy lepší si čokoládovou pěnu ke konzumaci připravit raději den předem.
Představme si hlavní složku, kupodivu to není čokoláda
Je to kokosové mléko, které pochází z bílé dužiny zralých hnědých kokosových ořechů, jenž jsou plodem kokosové palmy. Tento druh mléka má hustou konzistenci a bohatou krémovou strukturu.
Běžně ho používají thajské a jiné jihovýchodní asijské kuchyně. Je také populární na Havaji, v Indii a v některých jihoamerických a karibských zemích. Tak proč bychom mu nedali šanci také v českých kuchyních?
Kokosové mléko by nemělo být zaměňováno s kokosovou vodou, která se přirozeně nachází v nezralých zelených kokosech. Na rozdíl od kokosové vody se mléko v kokosovém ořechu přirozeně nevyskytuje, ale vyrábí se.
Kokosové “maso” se smísí s vodou, aby se získalo kokosové mléko – v tom nejlepším představuje voda jen 10%. Naproti tomu kokosová voda tvoří asi 94% vody. Obsahuje mnohem méně tuku a živin, než kokosové mléko.

Složení:
½ šálku lískových ořechů
½ šálku datlí
400 ml plnotučného 90% kokosového mléka
2 lžíce kakaa
Na ozdobu:
20 g tmavé čokolády
lískové oříšky
Postup:
Chcete-li připravit tuto lahodnou pěnu, měli byste lískové ořechy namočit přes noc do vody, pokud ne, tak kdykoliv přes den, nejméně však na jednu hodinu.
Poté vložte všechny přísady do misky kuchyňského robotu nebo mixéru. Umixujte do hladké konzistence. Nalijte do několika skleniček, posypte hoblinkami čokolády a oříšky – nechte přes noc v chladničce.