Nařezejte žebra tak, aby se vám vešla do pekáče. Není vhodné, aby tam byla napěchovaná, je potřeba nechat prostor i kolem nich, tak pustí dostatek šťávy. Důležité je správně zvolené koření.
Na dobře očištěná žebra si připravte koření v podobě soli a pepře. Je nezbytné, aby nasála tu skvělou chuť a nádherně voněla. Žebra se tak nevysuší a budou výtečně chutnat. Výborně chutnají žebra ještě s třtinovým cukrem a pár kapkami kouřového aroma.
Po ochucení vložte žebra do pekáče a pomalu pečte. Ideální teplota jim nesebere šťavnatost, na vyšší stupeň ohřevu je dejte jen na chvíli na dopékání, aby měla nádhernou křupavou strukturu. Podlijte cca 2-3 šálky vody.
Zde je několik dalších možností, které dodají žebírkám jedinečnou chuť:
Místo vody podlijte žebírka zázvorovým pivem. Zázvor je pikantní a propůjčí jídlu neskutečnou hloubku. Možná budete vrtět hlavou, ale i Coca-cola dodá zvláštní šmak. Křehkost žeber získáte díky zeleninovému vývaru, akorát žebra nebudou grilovaná – spíše vařená.
Kokosové mléko je přirozeně sladké a pokrmu dá odlišnou chuť. Na zjemnění lze přidat jablečný nebo ananasový džus. Z jablek a ananasu bude mít jídlo také vlákninu navíc!
A jak připravit žebírka na asijský způsob?
Smíchejte trochu sójové omáčky, zázvoru, medu a česneku. Přidejte malinko vývaru na rozředění. Tahle Barbecue omáčka je slastná a není kupovaná, tudíž i levnější. A jak ji příjemně oživit? Zakápněte jí šťávou z jednoho citrónu, limetky a pomeranče.
Žebírka se vámi vybranými surovinami pěkně polijí a pak už jste jen nuceni čekat na výsledek. Trvá to cca 4-6 hodin. Tak dosáhnete perfektního výsledku!

Fantastické je také snoubení chuti medové hořčice. Příprava je skutečně jen a jen na vás, i sušený česnek se sójovou omáčkou zvedne slanost. Někdo má rád planější jídlo, ale jiný zase slanější a třeba taktéž ostřejší. Chilli vločky mohou být použity pro svou nezaměnitelnou štiplavost.