Za tyhle žebírka vám drahá polovička bude líbat ruce

Nařezejte žebra tak, aby se vám vešla do pekáče. Není vhodné, aby tam byla napěchovaná, je potřeba nechat prostor i kolem nich, tak pustí dostatek šťávy. Důležité je správně zvolené koření.

Na dobře očištěná žebra si připravte koření v podobě soli a pepře. Je nezbytné, aby nasála tu skvělou chuť a nádherně voněla. Žebra se tak nevysuší a budou výtečně chutnat. Výborně chutnají žebra ještě s třtinovým cukrem a pár kapkami kouřového aroma.

Po ochucení vložte žebra do pekáče a pomalu pečte. Ideální teplota jim nesebere šťavnatost, na vyšší stupeň ohřevu je dejte jen na chvíli na dopékání, aby měla nádhernou křupavou strukturu. Podlijte cca 2-3 šálky vody.

Zde je několik dalších možností, které dodají žebírkám jedinečnou chuť:

Místo vody podlijte žebírka zázvorovým pivem. Zázvor je pikantní a propůjčí jídlu neskutečnou hloubku. Možná budete vrtět hlavou, ale i Coca-cola dodá zvláštní šmak. Křehkost žeber získáte díky zeleninovému vývaru, akorát žebra nebudou grilovaná – spíše vařená.

Kokosové mléko je přirozeně sladké a pokrmu dá odlišnou chuť. Na zjemnění lze přidat jablečný nebo ananasový džus. Z jablek a ananasu bude mít jídlo také vlákninu navíc!

A jak připravit žebírka na asijský způsob?

Smíchejte trochu sójové omáčky, zázvoru, medu a česneku. Přidejte malinko vývaru na rozředění. Tahle Barbecue omáčka je slastná a není kupovaná, tudíž i levnější. A jak ji příjemně oživit? Zakápněte jí šťávou z jednoho citrónu, limetky a pomeranče.

Žebírka se vámi vybranými surovinami pěkně polijí a pak už jste jen nuceni čekat na výsledek. Trvá to cca 4-6 hodin. Tak dosáhnete perfektního výsledku!

Fantastické je také snoubení chuti medové hořčice. Příprava je skutečně jen a jen na vás, i sušený česnek se sójovou omáčkou zvedne slanost. Někdo má rád planější jídlo, ale jiný zase slanější a třeba taktéž ostřejší. Chilli vločky mohou být použity pro svou nezaměnitelnou štiplavost.

Štítky: , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares