Zařaďte dětem do jídelníčku ovesné vločky, kefír, kokos, tvaroh a další zdravé laskominy. Mléčné výrobky jsou zdravé a děti se po nich budou olizovat. Ovesné vločky jsou navíc plné vlákniny, takže jsou prevencí zácpy. Recepty jsou tu!
Mrkvové mini housky
Co budete potřebovat:
- 500 gramů hladké mouky
- 50 gramů mrkve
- 50 ml vody
- 200 ml kefíru
- 2 vejce
- 1 lžička cukru
- špetka soli
- 20 gramů čerstvého droždí
- tvaroh a borůvky na ozdobu
Postup:
Kvásek si připravíte stejným způsobem jako v předešlém receptu. Mrkev nastrouhejte na jemno a zbytek mouky smíchejte se solí a samozřejmě to chce ještě prosít. Důležité je, aby mouka byla krásně načechraná jako peřinka. Udělejte do ní důlek a nalijte kvásek. Dále už jen jedno rozkvedlané vejce, kefír a mrkev. Vše krásné uhněťte vařečkou, abyste docílili spojení všech ingrediencí a přendejte na vál, kde si pomozte rukama.
Těsto se bude možná malinko lepit, ale to ničemu nevadí, je to kvůli mrkvi. Těsto dejte do misky vymazané olivovým olejem a nechte hodinu kynout. Pak těsto rozdělte na 10 bochánků a vyskládejte do pekáčku, který jste předem vytřeli máslem.

Bochánky rukou lehce přimáčknete, aby byly placatější. Potřete vejcem a nechte 30 minut odstát a přemístěte je do trouby. Pečte cca 20 minut na 200 stupňů Celsia. Po vytažení z trouby nechte vychladnout a dozdobte tvarohem a borůvkami dle vaší fantazie.
Ovesná kaše s ovocem
Co budete potřebovat:
- 50 gramů ovesných vloček
- 100 ml kokosového mléka
- 1 pomeranč
- 1 banán
- 1 jablko
Postup:
Pomeranč zbavte kůry, rozpulte ho, vyndejte případně pecky, rozmixujte a přendejte do misky. Banán nakrájejte na malé kousíčky, vidličkou rozmačkejte a dejte k pomeranči. Jablko zbavte slupky a nastrouhejte nahrubo. Přisypte rozdrcené ovesné vločky a nalijte na ně mléko.
Misku přikryjte fólií a nechte v lednici na pár hodin, aby do sebe vločky stihly nasáknout vlhkost. Před servírováním ozdobte čerstvými jahodami, kiwi a borůvkami.
Všechny recepty jsou vyrobené z kvalitních ingrediencí a nejsou zbytečně přeslazené. Výhodou je i fakt, že je na ně použito spoustu ovoce, které posílí obranyschopnost děti před útoky virů a bakterií.