Zdravé ovocné svačinky pro děti – 2. díl

Zařaďte dětem do jídelníčku ovesné vločky, kefír, kokos, tvaroh a další zdravé laskominy. Mléčné výrobky jsou zdravé a děti se po nich budou olizovat. Ovesné vločky jsou navíc plné vlákniny, takže jsou prevencí zácpy. Recepty jsou tu!

Mrkvové mini housky 

Co budete potřebovat:

  • 500 gramů hladké mouky
  • 50 gramů mrkve
  • 50 ml vody
  • 200 ml kefíru 
  • 2 vejce
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli
  • 20 gramů čerstvého droždí 
  • tvaroh a borůvky na ozdobu

Postup:

Kvásek si připravíte stejným způsobem jako v předešlém receptu. Mrkev nastrouhejte na jemno a zbytek mouky smíchejte se solí a samozřejmě to chce ještě prosít. Důležité je, aby mouka byla krásně načechraná jako peřinka. Udělejte do ní důlek a nalijte kvásek. Dále už jen jedno rozkvedlané vejce, kefír a mrkev. Vše krásné uhněťte vařečkou, abyste docílili spojení všech ingrediencí a přendejte na vál, kde si pomozte rukama.

Těsto se bude možná malinko lepit, ale to ničemu nevadí, je to kvůli mrkvi. Těsto dejte do misky vymazané olivovým olejem a nechte hodinu kynout. Pak těsto rozdělte na 10 bochánků a vyskládejte do pekáčku, který jste předem vytřeli máslem.

Bochánky rukou lehce přimáčknete, aby byly placatější. Potřete vejcem a nechte 30 minut odstát a přemístěte je do trouby. Pečte cca 20 minut na 200 stupňů Celsia. Po vytažení z trouby nechte vychladnout a dozdobte tvarohem a borůvkami dle vaší fantazie.

Ovesná kaše s ovocem

Co budete potřebovat:

  • 50 gramů ovesných vloček
  • 100 ml kokosového mléka 
  • 1 pomeranč
  • 1 banán 
  • 1 jablko 

Postup:

Pomeranč zbavte kůry, rozpulte ho, vyndejte případně pecky, rozmixujte a přendejte do misky. Banán nakrájejte na malé kousíčky, vidličkou rozmačkejte a dejte k pomeranči. Jablko zbavte slupky a nastrouhejte nahrubo. Přisypte rozdrcené ovesné vločky a nalijte na ně mléko.

Misku přikryjte fólií a nechte v lednici na pár hodin, aby do sebe vločky stihly nasáknout vlhkost. Před servírováním ozdobte čerstvými jahodami, kiwi a borůvkami.

Všechny recepty jsou vyrobené z kvalitních ingrediencí a nejsou zbytečně přeslazené. Výhodou je i fakt, že je na ně použito spoustu ovoce, které posílí obranyschopnost děti před útoky virů a bakterií.

Štítky: , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares