Rybí prsty jsou hned po hranolkách druhým nejoblíbenějším pokrmem dětí. My si dnes připravíme rybí prsty s kukuřičnými lupínky, takže se vyhneme hotovému polotovaru. Jedná se o zdravější verzi oproti kupovaným rybím prstům. Než si povíme recept, pojďme si říct o výživových hodnotách v tomto pokrmu.
Ryba je pro děti jedinečná díky bohatému zdroji bílkovin
Obsahuje také minerály a zdravé tuky. Pokud jde o vitamíny, je tu zejména vitamín B12. Ten je, jak známo důležitou součástí nervů a krevních buněk. Předchází anémiím a udržuje červené krvinky v dobrém stavu. Zlepšuje energetickou hladinu.

Hrášek
Má nízký kalorický index, je složen ze sacharidů, bílkovin, malého množství tuku, ale hlavně má spoustu minerálů, vitamínů a vlákniny. Mezi ty nejhlavnější patří vitamíny A, B, C, K a z minerálů pak i mangan, železo a fosfor. Je také zdrojem antioxidantů, které jsou pravděpodobně zodpovědné za mnoho přínosů pro zdraví.
Batáty
Podobně jako hrášek jsou skvělé na zásobu vlákniny, vitamínů a minerálů. Konkrétně tedy vitamín A, B a C, dále potom mangan, draslík a měď. Mají také vysoký obsah antioxidantů, které chrání vaše tělo před poškozením volnými radikály a chronickým onemocněním.
Domácí rybí prsty
Co budete potřebovat:
- 600 g filé z tresky
- 2 lžíce jemně strouhaného parmazánu
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 70 g kukuřičných lupínků
- rostlinný nebo slunečnicový olej
- hrášek
- sladké batáty
Postup:
Rybu nakrájejte na proužky o velikosti zhruba 2 cm. Smíchejte parmazán s moukou a promíchejte v něm ryby. Vložte do rozšlehaného vejce a poté obalte ve směsi kukuřičných lupínků. Na nepřilnavé pánvi zahřejte na středním ohni několik lžící oleje. Rybí prsty smažte, dokud nejsou ze všech stran dozlatova, cca 5 minut. Servírujte s hráškem a sladkým bramborem. Přejeme vám i dětem dobrou chuť.