Arašídy v cukru zná každý: zkuste netradiční křupavou mandlovou svačinku

Když se rozhlédnete po obchodě s potravinami, tak jistě natrefíte na předražené suroviny typu oříšků v čokoládě, arašídů ve slaném těstíčku i pražených slaných mandlí. My vám dnes představíme mandle, které si můžete připravit v pohodlí domova.

„Za málo peněz, hodně muziky“

Sladké aroma vypražených mandlí je luxusní. Tento pokrm nádherně provoní i váš byt. Mohou se stát vaší zdravou svačinkou, klidně i starších dětí. Honí vás mlsná?

Nemusíte kvůli tomu sníst sladkého na kila, mandle vás skvěle zasytí a sladké jsou také. Můžete je také vložit do pytlíčku a darovat je někomu blízkému, koho máte rádi.

Co budete potřebovat:

  • ½ hrnku třtinového cukru
  • ¾ lžičky sladké skořice
  • 2 lžíce filtrované nebo destilované vody
  • ⅛ lžičky soli
  • 1 ½ šálku mandlí

Postup:

Na pánvi smíchejte cukr, skořici, vodu a sůl. Vhoďte mandle a neustále míchejte na středním plamenu. Je potřeba, aby se všechny mandle krásně obalily v cukru, ovšem jen do doby, než cukr začne krystalizovat. Není úkolem, aby se ze směsi stal sirup.

Mandle musí být obalené vrstvou, aby byly krásně křupavé. Délka pražení by tedy neměla přesáhnout 5 minut. Potom mandle odstraňte z tepla a vysypte na pečící papír.

Pokud máte surové mandle předpečte si předem v troubě cca 10 min, aby získaly intenzivnější ořechovou chuť.

Možná se zaleknete špinavé pánve po cukru a skořici. Pokud se vám cukr po vyjmutí mandlí stačil shlukovat a ztvrdnout, naplňte pánev horkou vodou, půjde poté snáze umýt standartním způsobem. Zbytky cukru se navíc parádně rozpustí.

Mandle můžete konzumovat klidně i do jednoho týdne ode dne zpracování. Přejeme vám dobrou chuť.

Náš tip:

Sladkou verzi mandlí si vychutnejte k červenému vínu a příště zkuste popustit uzdu fantazie a připravit si je také naslano.

Štítky: , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares