Domácí recepty na gumové medvídky – 2. díl

Na naše gumové medvídky jsou použity výtečné suroviny ve formě ovocných šťáv, tudíž tu není nic chemického. Díky tomu se tyto želé medvídci, mohou stát laskominou ve vašich domácnostech a favoritem – zcela bez výčitek.

Pojďme se podívat, jak se medvídci vyrábí, jistě vás nadchnou svým přirozeným vzhledem. 

Recept 1:

  • 1 šálek čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce neochucené želatiny

Recept 2:

  • ⅔  šálku jahod
  • ⅓  šálku filtrované vody
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce neochucené želatiny

Recept 3:

  • ½ šálku pyré z borůvek
  • ½ šálku filtrované vody
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce neochucené želatiny

Instrukce: 

Smíchejte všechny přísady kromě želatiny v malé pánvi na středně nízké teplotě. Míchejte metličkou a za stálého míchání postupně přidávejte želatinu. Vyvarujte se toho, abyste želatinu vysypali do pánve najednou – způsobilo by to, že v hotovém produktu zůstanou velké kuličky želatiny. 

Pokračujte v zahřívání na středně nízkém ohni, dokud se všechny přísady dobře nespojí a želatina se úplně nerozpustí. Směs se změní ze zrnité, rosolovité konzistence na sklovitější, hladkou konzistenci. 

Nalijte směs do silikonové formy a vložte do mrazničky asi na 20 – 30 minut.Vyloupněte domácí gumové medvídky z formy a uložte je do vzduchotěsné nádoby. V chladničce vydrží několik týdnů.

Tip:

Pokud nemáte silikonové formičky, můžete směs nalít také do pekáče namazaného kokosovým olejem. Tu potom nakrájejte nožem nebo pomocí vykrajovátek do libovolných tvarů, které se vám líbí. Nemusíte mít jen medvídky. 

Želatina je navíc výborná na klouby a takto ji do dětí nenásilně dostanete. S chutí do toho a půl je hotovo. Teď už víte, jak na to.

Štítky: , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares