Zbavte se nafouklého a většího bříška jednou provždy

Nadýmání je bolestivé, ale také nežádoucí ve společnosti. Vyzkoušejte naše nápravné prostředky.

Fenyklová semínka

Fenyklová semínka neboli saunf jsou běžná přísada, kterou po jídle žvýkáme. Pomáhají při trávení jídla a zabraňují plynatosti.

Ajwain – koptský kmín

Tato semena se používají k trávení od dávných věků. Dejte si lžíci semen spolu s vodou, kdykoliv pocítíte nepohodlí způsobené plynem nebo nadýmáním.

Banány

Banán může být vaším nejlepším kamarádem, pokud vás trápí nadýmání. Je bohatý na draslík, o kterém je známo, že odvrací dopad nadýmání. Pomáhá také formovat stolici.

Citronová voda

Kyselá povaha citronu podporuje metabolismus a produkci kyseliny chlorovodíkové. To napomáhá lepšímu trávení. Zabraňuje tvorbě plynů v žaludku a zmírňuje bolest.

Chůze

Vyzkoušejte fyzickou aktivitu. Rychlá procházka, plavání nebo běhání může nastavit trávení na správnou cestu. Vyzkoušejte jógové ásany, např. apanasana nebo vleže, abyste uvolnili plyn ze žaludku.

Zázvor

Karminativní vlastnosti zázvoru zabraňují tvorbě nadměrné plynatosti žaludku a střev. Je také nabitý gingeroly, které slouží jako prevence zánětu střev.

Sycené nápoje

Vyvarujte se sycených nápojů. Sycené nápoje zhoršují stav a způsobují plynatost včetně nadýmání. Perlivé nápoje způsobují velkou bolest.

Indočínská jídla

Glutamát sodný – jedná se o potravinářskou přísadu zlepšující chuť, která se nejčastěji používá v asijských kuchyních a rychlých občerstveních. Někteří vědci varovali, že MSG může ovlivnit zdraví jater a vyvolat chronický zánět.

Silniční ovoce

Vyhněte se ovoci z cest, ať už ve formě salátů nebo džusů, protože prodejci k jejich výrobě mohli použít dříve krájené ovoce. Ovoce, které bylo nakrájeno předem je predispozicí pro pomnožení bakterií.

Listová zelenina

V listech některé zeleniny může přežívat vlhkost a špína z bláta. Díky tomu mohou být tyto listy náchylnější k choroboplodným zárodkům. Pokud sníte špatně umytou zeleninu, může to vést k různým žaludečním infekcím.

Plody moře

Mořské plody – všechny druhy ryb a krevet se snadno kazí, takže pokud již je toužíte konzumovat, ujistěte se, že jsou čerstvé.

Štítky: , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares