Vařené arašídy jsou sice jižní pochoutkou, ale můžete si na nich pochutnat celá rodina

Jak se připravují arašídy v Jižní Americe? To se budete divit! Jsou vařené ve skořápce.

Chcete si připravit nějakou delikatesu, která překvapí i vaše přátele? Pak si rozhodně uvařte arašídy, které se tímto způsobem servírují na jihu Ameriky. Zde jsou k dostání na mnoha místech včetně bleších trhů i stánků na silnicích.

Vaří se, dokud nejsou měkké a hlavní surovinou je sůl

Ta se přidává až ve chvíli, kdy jsou arašídy alespoň částečně uvařené. Když sůl dáte moc brzy, arašídy zůstanou tvrdé, což není účelem.

Mezi další ochucovadla patří česnekový nebo cibulový prášek, kajenský či černý pepř. Jako začátečníkovi vám doporučujeme uvařit arašídy jen v soli. Když vám budou chutnat takto, fantazii se meze nekladou.

Složení:

  • 1 kg surových arašídů ve skořápce
  • 2 litry vody
  • 1/3 šálku soli

Postup:

Arašídy dobře omyjte, jelikož rostou v písku a mohou na nich ulpívat nečistoty. Umístěte je do hrnce a zakryjte.

Je potřeba, aby byly řádně ponořeny. V době vaření možná budete vodu muset i přilít. Sůl rozpusťte v malém množství horké vody a dobře promíchejte.

Vodu se solí dejte stranou. Arašídy budou ze začátku plavat na vrchu, než absorbují vodu a potopí se. Jakmile se začne voda vařit, stáhněte plamen na mírný plamen a přikryjte poklicí.

Za hodinu a více zkontrolujte stav arašídů, pokud jsou měkké, můžete k nim přidat solný roztok. V závislosti na velikosti se mohou vařit až 4 hodiny, ale v konečném výsledku rozhodně stojí za to!

Když jsou arašídy měkké, vypněte oheň a nechte je asi 30 minut odležet ve slaném nálevu. Časem nasáknou více slané chuti a budou ještě lepší.

Když trochu vychladnou, můžete je začít konzumovat.

Je to jedinečná pochoutka, kterou nezná jen tak někdo. Jistě si získá i vás a bude oblíbenou součástí nejrůznějších oslav.

Štítky: , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares