Recepty z lososa, které si oblíbíte raz dva

Rybí pokrmy jsou u dětí celkem populární. A čerstvě připravené rybě se nic nevyrovná. Když umíte jídlo správně dochutit, děti si ho rychle zamilují. Ryby mají jemnou chuť, navíc jsou snadné. My si dnes připravíme recepty z lososa. Losos je chutnou rybou, která tělu dodá řadu potřebných živin.

Glazovaný losos

Složení:

  • 1/4 šálku Tamari omáčky (zdravější varianta fermentované sójové omáčky)
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 3 filety z lososa
  • 2 šálky jasmínové rýže
  • listy koriandru a srpky limetky

Postup:

Smíchejte Tamari omáčku s hnědým cukrem a lososa pokrájejte na kousky. Lososa dejte do omáčky a nechte pár minut odležet. Rýži uvařte podle návodu, většinou se na hrnek rýže vlije 1,5 šálku vody.

Nastavte v troubě program „gril“ na střední stupeň ohřevu. Lososa nechte v troubě asi 6 minut, zkrátka a jasně ho pečte do té doby, než je vršek nahoře zkaramelizovaný a uvnitř pěkně růžový. Servírujte s rýží v miskách, které doplníte o kousky lososa. Pokapejte redukovanou marinádou. Ozdobte lístky koriandru a limetkovými klínky.

Bramborovo – lososové placičky

Složení:

  • 1 kg brambor (oloupané a nakrájené na plátky)
  • 1 lžička soli
  • 400 g konzervovaného růžového lososa
  • 1/2 cibule (nakrájené na kostičky)
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku mléka
  • 2 šálky strouhanky
  • 1 šálek rostlinného oleje

Postup:

Brambory vložte do hrnce a podlijte studenou vodou. Přiveďte k varu a lehce osolte. Duste do měkka a slijte vodu. Brambory rozmačkejte a promíchejte s lososem a cibulí.

Vytvořte placičky. Do jedné misky dejte mouku, v další misce zvlášť smíchejte vejce a mléko a do třetí misky vsypte strouhanku. Obalte jako v klasickém trojobalu a smažte z obou stran dozlatova.

Štítky: , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares