Bez čeho se v kuchyni neobejdete? 2. díl

Velkého pomocníka v kuchyni může představovat také kuchyňský teploměr. Důkladné tepelné zpracování je velmi důležité, zvláště pak v případě masa. Možná máte pocit, že zrovna kuřecí a drůbeží maso je rychle hotové, ale pozor na to, zdání klame!

Digitální teploměr na vaření tak nemusí být jen otázkou vaření vysoké gastronomie, kdy chcete zjistit propečenost steaku. Teploměr hraje podstatnou roli v přípravě masa. Díky němu poznáte, kdy je ten správný čas stopnout vaření nebo ho naopak prodloužit.

Košík na ovoce a zeleninu

K jídlu ovoce a zeleniny povzbudí i krásný design. Pokud tedy chcete děti navnadit, aby měly dostatek vitamínů v podobě ovoce a zeleniny, tak jim ho krásně naservírujte.

Košík na ovoce a zeleninu je ideální. Děti si většinou samy do lednice nechodí, a tak tímto způsobem si ovoce a zeleninu vyberou podle svého gusta.

Naplňte tento košík tím, co se vám na vzduchu rychle nezkazí. Pomeranče, jablka, banány, grepy, hrušky, mandarinky, mrkev, celer i rajčata pár dní takto vydrží.

Nože jako sekáčky

Ne každý nůž vám bude na tu stejnou činnost vyhovovat. Zatímco na pečivo se častěji používá nůž vroubkovaný, při krájení masa s ním neodkrojíte téměř nic.

Na maso se hodí nůž se širokou čepelí připomínající sekáček. Zaoblený tvar umožňuje použití nože jako houpačky. Houpavým pohybem tak ukrojíte i tvrdší části masa.

Rýžovar má širokospektré použití

Můžete v něm mimo rýže připravit i quinou a jáhly, přesto zdravá a chutná dokáže být i klasická rýže.

Hnědá rýže je skvělá. Má spoustu vlákniny, kterou potřebujeme pro udržení zdravého trávicího traktu. Vláknina podporuje zůstat psychicky i fyzicky nabití energií a připraveni na nový den. Rýžovar usnadňuje přípravu rýže.

Nemůže to být jednodušší – jen přidáte rýži, vodu, sůl a další potřebné ingredience. Dále již pouze nastavíte přístroj na správný stupeň ohřevu.

Mezi dalšího příjemného kuchyňského společníka můžete zařadit také polévkovar.

Štítky: , , , , , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares