Chcete, aby byla celá vaše rodina fit i v novém roce? Vsaďte na fakt, že začnete jíst zdravě. Usnadní vám to mimo jiné i správný výběr ovoce, zeleniny, masa a pečiva – včetně moderního kuchyňského vybavení.
Pokud možno farmářské kvality, čerstvé, bez postřiku a s co největší porcí vitamínů, minerálů a antioxidantů.
K tomu, abyste mohli zdravě vařit je také zapotřebí kvalitního kuchyňského náčiní. Ty vaše zdravé stravování podpoří! V čem spočívá výjimečnost tohoto moderního vybavení? Minimalizuje kontakt s mikroby a mají tu nejlepší ergonomii.
Kupte si několik menších cedníků a krájecích prkének
Většina rodin používá zbytečně velké cedníky. Voda potom všude kape, jen ne do dřezu a člověk je z toho akorát na nervy. Cedníky s menším průměrem jsou ideální k omytí ovoce nebo zeleniny.
Usnadní vám mytí a současně pomohou odstranit choroboplodné zárodky a pesticidy.

S prkénky, je to zákonitě, to stejné. Mini prkénka na krájení, pomáhají udržet čisté plochy kuchyňské linky. Zároveň zabraňují tomu, aby se jídlo z prkénka dostalo mimo něj a způsobilo tak nečistoty. Hlavně ovoce a zelenina je šťavnatá.
Lze je snadno umýt – dokonce i hodit do myčky na nádobí, čímž se snižuje pravděpodobnost šíření choroboplodných zárodků. To je zvláště důležité, pokud jíte převážně drůbeží maso, proto se vyplatí mít v kuchyni alespoň pár menších prkének na krájení.
Alobal
Je to užitečný nástroj v kuchyni, to nepopřete. Jeho jednoduchá použitelnost hraje prim. Jak si připravit chutné jídlo? Stačí na zeleninu nakapat trochu olivového oleje a zabalit do alobalu. Když máte, tak na gril!

Výtečně chutná brokolice, mrkev, květák nebo červenou řepa společně s kořením – sůl, pepř, cibule, česnek a grilovací koření. Navíc v mnoha státech a provinciích lze staniol recyklovat, což z něj dělá také ekologickou volbu. Věděli jste o tom?