Jeden způsob, jak dát tělu po porodu, co potřebuje: polévka z papáji a mrkve

V mnoha kulturách po celém světě se používají bujóny a polévky, aby pomohly s léčením po porodu. Polévky a dušená masa jsou neuvěřitelně bohatá jídla na podíl živin.

Pro zotavení potřebují ženy živiny, které jsou snadno stravitelné, tak pomohou vyrovnat hormony a vytvářet novou krev.

Základ pro polévku 1: papája

Čínská a vietnamská tradice říká, že zelená papája je výživovým favoritem kojících matek. V jedné studii z roku 2001 došlo k závěru, že ženy, které konzumovaly 650 gramů pyré z mrkve nebo 100 gramů nastrouhané mrkve, značně obohatily svůj organismus o vitamín A a železo.

Papája je také bohatým zdrojem základních vitamínů a minerálů:

vitamíny A, C, E a K (k posílení imunity), folát, hořčík, draslík, vápník

Hlavní surovinou je tedy papája, ale když ji spárujete s dalšími zdravými a chutnými přísadami jako je červený kanic (ryba), jarní cibulka, česnek a zázvor, povýšíte ji o další úroveň.

Základ pro polévku 2: mrkev

Mrkev je další potravina, která je považována za prospěšnou pro kojící matky. Tato polévka preferuje pomalé vaření v hrnci a je velmi snadná. Obsahuje také kokosové mléko, kari, česnek a zázvor, což v závěru funguje vytvářet více mateřského mléka.

Složení:

  • 2 velké mrkve
  • 2-4 stroužky česneku
  • kousek kořene čerstvého zázvoru
  • 1 polévková lžíce kari prášku
  • 2 šálky kostního vývaru
  • 1/2 šálku plnotučného konzervovaného kokosového mléka
  • squash na zahuštění
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

Nakrájejte veškerou zeleninu a smíchejte se všemi ostatními přísadami kromě kokosového mléka. Vařte na nízkém stupni varu po dobu 6-8 hodin. Po dokončení nalijte kokosové mléko a promíchejte. Polévku rozmixujte pomocí ponorného mixéru. Podávejte teplou a užívejte si ji, je báječná.

Štítky: , , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares