V mnoha kulturách po celém světě se používají bujóny a polévky, aby pomohly s léčením po porodu. Polévky a dušená masa jsou neuvěřitelně bohatá jídla na podíl živin.
Pro zotavení potřebují ženy živiny, které jsou snadno stravitelné, tak pomohou vyrovnat hormony a vytvářet novou krev.
Základ pro polévku 1: papája
Čínská a vietnamská tradice říká, že zelená papája je výživovým favoritem kojících matek. V jedné studii z roku 2001 došlo k závěru, že ženy, které konzumovaly 650 gramů pyré z mrkve nebo 100 gramů nastrouhané mrkve, značně obohatily svůj organismus o vitamín A a železo.
Papája je také bohatým zdrojem základních vitamínů a minerálů:
vitamíny A, C, E a K (k posílení imunity), folát, hořčík, draslík, vápník
Hlavní surovinou je tedy papája, ale když ji spárujete s dalšími zdravými a chutnými přísadami jako je červený kanic (ryba), jarní cibulka, česnek a zázvor, povýšíte ji o další úroveň.
Základ pro polévku 2: mrkev
Mrkev je další potravina, která je považována za prospěšnou pro kojící matky. Tato polévka preferuje pomalé vaření v hrnci a je velmi snadná. Obsahuje také kokosové mléko, kari, česnek a zázvor, což v závěru funguje vytvářet více mateřského mléka.

Složení:
- 2 velké mrkve
- 2-4 stroužky česneku
- kousek kořene čerstvého zázvoru
- 1 polévková lžíce kari prášku
- 2 šálky kostního vývaru
- 1/2 šálku plnotučného konzervovaného kokosového mléka
- squash na zahuštění
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Nakrájejte veškerou zeleninu a smíchejte se všemi ostatními přísadami kromě kokosového mléka. Vařte na nízkém stupni varu po dobu 6-8 hodin. Po dokončení nalijte kokosové mléko a promíchejte. Polévku rozmixujte pomocí ponorného mixéru. Podávejte teplou a užívejte si ji, je báječná.