Novodobý trend v pečení: mechový dort

Zaujme na první pohled svým vzhledem díky krásné zelené barvě, ale je moc chutný i uvnitř. Má dokonale vyváženou konzistenci a snoubí v sobě jednoduchost. Dnes jsme dokonce zvolili hrníčkovou formu, aby s námi mohly péct i ty nejmenší děti. 

Váháte, co je do dortu použito, aby měl tak jasnou zelenou barvu?

Tajnou přísadou tohoto lesního mechového dortu, není nic jiného, než špenát…ale nebojte se, nikdo nic nepozná, není tam totiž vůbec cítit. Při pečení ztrácí své aroma.

Pro náš recept jsme využili mražený špenát, ale lze ho udělat i z čerstvého. Stačí ho pouze promixovat, aby získal hladkou konzistenci. 

Zmražený špenát byste měli nechat rozmrazit a až bude hotový, protlačit ho přes sítko. Je to ten nejjednodušší způsob, jak ho zbavit vlhkosti.

Tento dort si zamilujete. Je vláčný, kyprý a jednoznačně favorit i ve snadné přípravě. 

Jak si vyrobit mechový dort?

Těsto:

  • 200 g špenátu
  • 2 vejce
  • ½ šálku cukru
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 1¼ šálku mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody

Krém:

  • 150 ml smetany na šlehání 30%
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 100 g mascarpone

Postup:

Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem, dokud nedosáhnete husté, přesto nadýchané konzistence. Poté vlijte olej a zamíchejte špachtlí. Přidejte špenát a znovu promíchejte.V jiné misce prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva a sodu. Vše spojte dohromady. Těsto vlijte do připravené formy a pečte, dokud párátko není čisté, asi 40 minut 180 ° C.

Korpus prokrojte na dvě poloviny a druhou vrstvu rozdrobte. To je právě ten slavný mech. Šlehačku vyšlehejte do tuha. Přidejte moučkový cukr a poté asi 1 minutu znovu zašlehejte.

Dejte mascarpone a šlehejte, dokud nebude hmota dobře držet při sobě. Poleva musí být rovnoměrně rozložena po celém dortu. Před podáváním nechte 30 minut v lednici, na vrch ozdobte čerstvým ovocem. 

Štítky: , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 shares